Advocaat bijstandsfraude

Advocaat Bijstandsfraude

Een advocaat van Nationaal Loket helpt u graag in uw juridische strijd tegen de gemeente.

Bel voor Gratis Advies:
085 060 1466  Direct contact opnemen

Wordt u verdacht van fraude met uw bijstandsuitkering omdat de gemeente vindt dat u uw inlichtingenplicht heeft geschonden, wordt de aan u verleende bijstand teruggevorderd en/of moet u een forse boete betalen? Een advocaat bijstandsfraude van Nationaal Loket geeft u gericht advies en staat u juridisch bij tijdens een eventuele bezwaar- of beroepsprocedure.

Advocaat bijstandsfraude om vele redenen noodzakelijk

Bijstandsfraude houdt in dat u de gemeente onjuiste of onvolledige informatie heeft verstrekt over uw situatie. U heeft hierdoor te veel uitkeringsgeld ontvangen, dat door de gemeente wordt teruggevorderd. U kunt een advocaat bijstandsfraude goed gebruiken als u inkomsten uit werk, spaargeld of een erfenis niet heeft opgegeven, u samenwoont in plaats van alleen zoals aangegeven of u op een ander adres woont dan u heeft opgegeven. Onder bijstandsfraude valt ook dat uw kinderen bij u staan ingeschreven, maar niet bij u wonen, of dat u bijverdiensten niet heeft opgegeven.

Naast terugbetaling ook forse boete

Het maakt niet uit of de bijstandsfraude per ongeluk of opzettelijk is gepleegd. De terugvordering van aan u teveel verstrekte uitkering kan flink oplopen. De gemeente kan u naast de terugvordering van teveel verstrekte uitkering ook nog een boete opleggen. Uw (ex)partner kan ook hoofdelijk aansprakelijk worden gehouden voor de terugvordering. De gemeente zou, naast de terugvordering en mogelijke boete, ook uw uitkering kunnen stopzetten of verlagen. 

De advocaten van Nationaal Loket staan voor u klaar!

Heeft u vragen over uw uitkering, bent u het niet eens met een beslissing of zijn er andere zaken rondom uw uitkering waar u onze hulp voor nodig heeft? Aarzel dan niet en schakel de hulp in van Nationaal Loket.

Gesubsidieerde rechtsbijstand van advocaat bijstandsfraude

Met een grote pakkans en flinke straffen bij bijstandsfraude, is er alle reden om een gespecialiseerde advocaat bijstandsfraude in te schakelen. U kunt in de gaten worden gehouden door uw gemeente en (eventueel na een huisbezoek) worden verhoord door de sociale recherche. Uw zaak kan worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. De straf, van boete tot gevangenisstraf, is afhankelijk van het fraudebedrag en de fraudeduur. Laat een deskundige advocaat van Nationaal Loket u adviseren en juridisch bijstaan in een strafzaak. U kunt bij een minimuminkomen gebruikmaken van gesubsidieerde rechtsbijstand, zodat u alleen een geringe eigen bijdrage betaalt.

Uitkeringen

Hulp bij uw probleem in 3 stappen.

1Selecteer het juiste onderwerp. Zo kunnen wij probleem sneller oplossen.

2Vul de overige gegevens in en omschrijf zo duidelijk mogelijk wat het probleem is.

3U wordt vervolgens teruggebeld door één van onze juristen die samen met u een oplossing voor uw probleem zoekt.

 

Regel het vandaag nog

Vul hieronder uw gegevens in, wij nemen direct contact met u op.

  • Sleep bestanden hierheen of